ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€, ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ KAI ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
  • Κρέμα εγκαυμάτων - συγκαμάτων

Βοηθάει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και στην αποκατάσταση των ιστών. Μαλακώνει την κερατίνη και συνεπώς ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Επουλώνει τα δερματικά έλκη, επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων. Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Αυτή η κρέμα πήρε τα εύσημα από το κέντρο εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών για την εκπληκτική αποτελεσματικότητά της.

Συστατικά: 

Αλόη, ευκάλυπτος, αλλαντοΐνη, πανθενόλη, τοκοφερόλη (vit. E), seed oil, καλαμίνη, καλέντουλα, λάδι αβοκάντο, μακαντάμια, zeas mays oil, teatree, hyaluronic acid.

Aloe barbadensis: Περιέχει 75 γνωστές παυσίπονες ουσίες, καθώς και σαλικυλικό οξύ. Θεωρείται το ελιξήριο της μακροζωίας. Υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη αλόης. Είναι πηγή βιταμινών με κυριότερες τις B, C, E και B-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο. Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, αποτοξινώνει τον οργανισμό. Επιπλέον κρατά το δέρμα απαλό, ενυδατώνοντάς το. Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, καταπολεμά τη φαγούρα και τις δερματικές αλλεργίες.

Ευκάλυπτος: Ελευθερώνει την αναπνοή, ρίχνει τον πυρετό κι έχει καθιερωθεί σαν το απαραίτητο βότανο του χειμώνα. Κατάγεται από την Αυστραλία. Είναι μακρόβιο και αειθαλές δέντρο με γρήγορη ανάπτυξη. Το όνομα του φυτού είναι σύνθετη λέξη από το «ευ» και «καλύπτω». Τα άνθη του καλύπτονται από ένα περίβλημα. Τον 18ο αιώνα διαδόθηκε στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα το πιο διαδεδομένο είδος ευκάλυπτου είναι ο ευκάλυπτος ο σφαιρικός (Eucalyptus globulus), που φτάνει μέχει τα 80 μ. ύψος. Το πρώτο δέντρο φυτεύτηκε στο βοτανικό κήπο Αθηνών το 1864 από το βοτανολόγο Θεόδωρο Ορφανίδη. Τα μέρη του δέντρου που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς λόγους είναι τα μακρόστενα φύλλα του, που συλλέγονται τον Ιούνιο και Ιούλιο. Από αυτά πράγεται αιθέριο έλαιο η μυρωδιά του οποίου θυμίζει καμφορά. Το ευκαλυπτέλαιο έχει ισχυρή αντισηπτική, αποχρεμπτική και επουλωτική δράση και παράλληλα διαθέτει αντιπυρετικές και σπασμολυτικές ιδιότητες. Συνδυάζεται αρμονικά με τα αιθέρια έλαια του δεντρολίβανου, της λεβάντας, της ματζουράνας, του πεύκου, του κέδρου και του λεμονιού. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις ιγμορίτιδας, βρογχίτιδας, φαρυγγίτιδας. Ανακουφίζει από πόνους μυών και αρθρώσεων. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθά στην επούλωση πληγών και εγκαυμάτων. Συνδυαζόμενο με το αιθέριο έλαιο λεβάντας βοηθάει στην αύξηση της αυτοσυγκέντρωσης, στην τόνωση της διάθεσης και στην αντιμετώπιση της υπνηλίας. Χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας, καταπολεμά τον Streptococcus mutaus, μικρόβιο υπεύθυνο για την εμφάνιση τερηδόνας. Έχει υπογλυκαιμική δράση στις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος.

Αλλαντοΐνη: Ένωση που παράγεται από το γλυοξυλικό οξύ. Υπάρχει σε πολλά βότανα όπως και στο φυτό σύμφυτο. Βοηθάει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και στην αποκατάσταση των ιστών. Μαλακώνει την κερατίνη και συνεπώς ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα.

Πανθενόλη: Αλκοολική μορφή της βιταμίνης Β5 (παντοθενικό οξύ), θεωρείται το πολυεργαλείο της ομορφιάς. Οι πρώτες ενδείξεις εντοπίζονται στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης το 1950 σε ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα και πληγές. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά απορροφάται από την επιδερμίδα, απελευθερώνει τη βιταμίνη Β5 και μετατρέπεται σε παντοθενικό οξύ. Είναι υδροδιαλυτή βιταμίνη, θεμελειώδες συστατικό του συνένζυμου-Α, ουσίας με ζωτικό ρόλο στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών. Εξασφαλίζει πλούσια και άμεση ενυδάτωση, όπως και αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση.

Vit. E (τοκοφερόλη): Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη με προεξέχουσα λειτουργία της, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, να προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες (οι ελεύθερες ρίζες είνα υπεύθυνες για τη γήρανση του σώματος). Η βιταμίνη Ε βοηθάει το ανοσοποιητικό κρατώντας το ισχυρό ενάντια σε ιούς και βακτήρια, όπως και στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην αξιοποίηση από το σώμα της βιταμίνης Κ. Βοηθάει επίσης στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, όπως και στην ελαστικότητά τους, καθώς και στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων.

Seed oil (σπορέλαιο): Τα σπορέλαια προέρχονται από την επεξεργασία των ελαιούχων σπόρων και ανήκουν στις κατηγορίες των ελαίων και λιπών. Σήμερα τα έλαια αποτελούν περίπου το 1/3 της πρόσληψης ενέργειας στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (από το Ν-3 και Η-6) μπορούν να μετατραπούν σε μια σειρά μεταβολιτών, που ονομάζονται εικοσανοειδή, τα οποία ρυθμίζουν μια σειρά βιολογικών λειτουργιών.

Καλαμίνη: Δρα ως προστατευτικό του δέρματος και με μαλακτική ιδιότητα, με αντιφλεγμονώδη δράση και ήπια στηπτική δράση. Έχει ισχυρές καταπραϋντικές ιδιότητες σε ξηρό και ατοπικό δέρμα, μικροερεθισμούς και εγκαύματα. 

Καλέντουλα (ή νεκρολούλουδο, ή κίτρινη μαργαρίτα, ή κατιφές, ή πετεινόχορτο): Το όνομά της προέρχεται από τη λατινική λέξη “kalendae” (καλένδες), που σημαίνει πρώτη μέρα του μήνα, πιθανώς γιατί η καλέντουλα ανθίζει τις πρώτες ημέρες των περισσότερων μηνών του χρόνου. Είναι φυτό ετήσιο που κατάγεται από την Αίγυπτο. Τα άνθη του χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Έχουν θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών, τις αντισηπτικές τους ιδιότητες, την αποκατάσταση δερματικών ελκών και γενικά δερματικών ασθενειών. Τα άνθη περιέχουν αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο, καροτένιο και ποσότητες πυριτίου. Οι πηκτίνες που περιέχονται στα φύλλα της την καθιστούν ενυδατικό παράγοντα. Δίνει ελαστικότητα στο δέρμα και βοηθάει στην αντιμετώπιση ραγάδων και ρυτίδων. Εκχυλίσματα του φυτού χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά λόγω της παρουσίας σαπωνινών, ρητινών και αιθέριων ελαίων. Στην αρχαία Ελλάδα, Ρώμη και Ανατολή τη χρησιμοποιούσαν ως χρωστική σε υφάσματα, τρόφιμα και καλλυντικά.

Avocado oil: Περιέχει ελαϊκό οξύ (ωμέγα 9-EFA). Λέγεται ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων και την επούλωση τραυμάτων. Μειώνει επίσης τη φλεγμονή μέσα κι έξω. Περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης Ε, ως εκ τούτου είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. 

Tea tree (λάδι τεϊόδεντρου): Θεωρείται φυτικό αντιβιωτικό. Καταπολεμά φλεγμονές, μολύνσεις και κνησμό. Προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια, μύκητες και ιούς. Στην Αυστραλία χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για θεραπεία δερματικών λοιμώξεων. 

Μακαντάμια: Εξάγεται από ένα φυτό της Αυστραλίας και βοηθά το ώριμο δέρμα να ξαναποκτήσει τη φρεσκάδα του. Απορροφάται εύκολα και γρήγορα από το δέρμα εξαιτίας της ομοιότητάς του με τα λιπαρά οξέα του δέρματος. Το λάδι μακαντάμια έχει πολύ υψηλές ενυδατικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για τις ώριμες και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Έχει φυσικό αντιηλιακό δείκτη προστασίας 3-4. Είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, Β2, Β3, C και Ε, σε μεταλλικά στοιχεία σίδηρο, μαγνήσιο και πρωτεΐνες. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω-7 πράγμα που το αναδεικνύει ως το ιδανικό λάδι για την περιποίηση του προσώπου.

Υαλουρονικό οξύ: Είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεΐνη, ένα μόριο δηλαδήτο οποίο υπάρχει αυτούσιο στη φύση και αποτελεί δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Παράγεται από τους ινοβλάστες έχοντας ελαστικές και κολλώδεις ιδιότητες. Με την πάροδο της ηλικίας οι ινοβλάστες εκφυλίζονται και λιγοστεύουν σε αριθμό με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει, να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του. Είναι εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο (δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του), η απώλεια σαν δομικού συστατικού των ιστών οδηγεί σε μια εικόνα αφυδατωμένου, λεπτού δέρματος, με προδιάθεση στη δημιουργία λεπτών ρυτίδων ή σημείων ατροφίας και βαθειών πτυχών του δέρματος.

Zea mays oil (καλαμποκέλαιο, αραβοσιτέλαιο): Από τα κορεσμένα λιπαρά οξέα του αραβοσιτέλαιου το 80% είναι παλμιτικό οξύ, το 14% στεαρικό οξύ και το 3% αραχιδικό οξύ. Περίπου το 99% των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων είναι ολεϊκό οξύ. Το 98% των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων είναι λινολεϊκό οξύ ω-6 και το υπόλοιπο 2% είναι α- λινολεϊκό οξύ ω-3. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε.

Χρήση: 2-3 φορές ημερησίως, επάλειψη. 

Συσκευασία: 50 gr

Κρέμα εγκαυμάτων - συγκαμάτων

  • Κωδικός Προϊόντος: Α020
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 7,00€


Ετικέτες: εγκαύματα